Premi de l’Institut d’Estudis Catalans a la tesi sobre el Comissariat de Propaganda

Premi de l’Institut d’Estudis Catalans a la tesi sobre el Comissariat de Propaganda

L’Institut d’Estudis Catalans ha guardonat la tesi doctoral sobre el Comissariat de Propaganda de la Generalitat durant la Guerra Civil de la doctora Ester Boquera amb el Premi de Comunicació Social Joan Givanel i Mas.

La tesi doctoral La batalla de la persuasió durant la Guerra Civil. El cas del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya (1936-1939), és una recerca exhaustiva sobre l’activitat que va portar a terme aquest organisme de propaganda innovador durant el conflicte bèl·lic, tant a Catalunya, a la resta de la zona republicana i a l’estranger.

Premis Institut d'Estudis Catalans IEC

Aquest premi s’ha lliurat en el marc de la concessió dels Premis Sant Jordi 2019 de l’Institut d’Estudis Catalans, que promouen l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana, i que tenen una llarga tradició històrica.

Joan Givanel i Mas
Joan Givanel i Mas

El nom del guardó fa referència a Joan Givanel i Mas (Barcelona, 1868-1946), especialista en història de la premsa catalana. Autor de Bibliografia Catalana – Premsa (tres volums), publicada per la Institució Patxot (Barcelona: 1931-1937), confeccionada amb materials aplegats per ell mateix.